SOLAREXPO AFRICA 2020 - Κένυα

Η εταιρεία μας, ΚΡΕΜΛΗ ΑΝΝΑ Διαφημίσεις -Εκθέσεις αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τους διοργανωτές της εν λόγω έκθεσης, EXPOGROUP, στην Ελλάδα - με ΣΥΜΒΑΣΗ - Στις προσφορές μας χρησιμοποιούμε τον ΕΠΙΣΗΜΟ τιμοκατάλογο, όπως ισχύει σε όλες τις εκθέσεις που αντιπροσωπεύουμε. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος email: [email protected]

Ημερομηνίες: 13 - 15 Αυγούστου 2020
Τόπος: Kenyatta International Convention Center, Nairobi

 

logo1

Η Αφρική είναι μια ήπειρος γεμάτο από ευκαιρίες...
Όποιος μπει στην αγορά πρώτος θα ωφεληθεί!

AFRICAΗ Αφρικανική αγορά είναι μια νέα αναδυόμενη αγορά στον κόσμο. Οι κατασκευαστές και εξαγωγείς παγκοσμίως την βλέπουν με νέα ματιά μια και οι περισσότερες μεγάλες αγορές είναι πλέον κορεσμένες.

 

 

Οι Εκθέσεις του 2020- 21 έχουν ως εξής: 
SOLAREXPO ETHIOPIA: 24 - 26 Φεβρουαρίου 2020 - Millenium Hall, Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία
SOLAREXPO RWANDA: 20 – 22 Μαϊου 2021- Συνεδριακό Κέντρο Kigali, Κιγκάλι, Ρουάντα
SOLAREXPO TANZANIA: 16 - 18 Σεπτεμβρίου 2020 - Diamond Jubilee Expo Center, Νταρ Ες Σαλαάμ, Τανζανία

Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.expogr.com/solarafrica/

Σχετικά με την Έκθεση Solarexpo Kenya 2020

solar expo kenya

Η Κένυα είναι έτοιμη να δαπανήσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την ηλεκτροδότηση σε περιοχές εκτός δικτύου που επικεντρώνονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ως τμήμα του στρατηγικού σχεδίου 2016-21 του έθνους, η Αρχή Ηλεκτρισμού της Αγροτικής Ανάπτυξης σκοπεύει να εγκαταστήσει περίπου 450 minigrids με ηλιακή ενέργεια.
Από την πλευρά των καταναλωτών, εκτιμάται ότι περίπου 25.000 έως 30.000 ηλιακά φωτοβολταϊκά προϊόντα θα διατίθενται ετησίως στην αγορά της Κένυας και ότι τουλάχιστον κάθε νοικοκυριό θα έχει τουλάχιστον ένα φωτοβολταϊκό προϊόν ηλιακής ενέργειας.

Η 7η Solar Expo της Κένυας δεν θα λειτουργήσει μόνο ως πλατφόρμα στην Κένυα αλλά σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής. Η συμμετοχή στο 2020 αναμένεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30% λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για ηλιακά έργα και προϊόντα στην Αφρική. Ενώ οι εκθέτες από 14 χώρες συμμετείχαν το 2018, τα στοιχεία για το 2020 αναμένεται να φθάσουν σε 20 χώρες.

SOLAREXPO KENYA επισκόπηση:

Επισκέπτες: 3,200 εμπορικοί/επαγγελματίες επισκέπτες από 11 χώρες
Χώρες που αντιπροσωπεύονται: 20+ countries

Κατηγορίες Εκθετών:

PV DC Combiner Boxes
Battery Distributors
Solar PV Modules
EVAd Badsheet
Solar Batteries
Solar Panels
Solar Inverter
UPS
Charge Controllers
Water Pump Controllers
LED Lighting
Solar Systems

Πληροφορίες για την Χώρα

countryinfoΗ Κένυα είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 580.367 τ.χλμ. και πληθυσμό 47.251.000, (μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2016[2]). Συνορεύει νοτιοδυτικά με την Τανζανία, δυτικά με την Ουγκάντα και βρέχεται από τη λίμνη Βικτόρια, βορειοδυτικά με το Νότιο Σουδάν, βόρεια με την Αιθιοπία, βορειοανατολικά και ανατολικά με την Σομαλία και νοτιοανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πρωτεύουσα είναι το Ναϊρόμπι.

Το κλίμα της Κένυας είναι καθαρά τροπικό με μια βροχερή και μια ξηρή εποχή και με θερμοκρασίες, τοπία και βλάστηση που παρ’ όλα αυτά ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Λόγω της ύπαρξης υψιπέδων στα δυτικά και κεντρικά της χώρας, το κλίμα εκεί είναι πιο δροσερό και υγιεινό για τον άνθρωπο, και γι' αυτό και η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι όπως και πολλές άλλες πόλεις της Κένυας, είναι χτισμένη σε υψόμετρο άνω των 1.000 μ.

Οι φυσικοί πόροι περιλαμβάνουν χρυσό, ασβεστόλιθο, ανθρακικό νάτριο, άλατα βαρίτες, φθορίτη, γρανάτες, άγρια ζώα, υδροηλεκτρική ενέργεια και ρουμπίνια.

ΓΛΩΣΣΑ

Η Κένυα είναι μια πολύγλωσση χώρα. Η γλώσσα Bantu Σουαχίλι και τα αγγλικά, τα οποία κληρονομούνται από την αποικιακή κυριαρχία, ομιλούνται ευρέως ως lingua franca. Χρησιμεύουν ως οι δύο επίσημες γλώσσες εργασίας. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως στο εμπόριο, την εκπαίδευση και την κυβέρνηση. Υπάρχουν συνολικά 68 γλώσσες που ομιλούνται στην Κένυα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Nairobi kenyaΟ γιος του ιδρυτού προέδρου της Κένυας, Uhuru Kenyatta, ανέλαβε το μανδύα του πατέρα του να γίνει αρχηγός κράτους τον Απρίλιο του 2013.
Ο κ. Kenyatta, ο οποίος ταξινομείται από τον Forbes ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κένυα, γεννήθηκε το 1961 λίγο μετά την απελευθέρωση του πατέρα του Jomo Kenyatta από φυλάκιση 10 ετών από βρετανικές αποικιακές δυνάμεις και δύο χρόνια πριν την ανεξαρτησία της Κένυας.

Εκπαιδεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο ελίτ του Αmherst College, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά, θεωρείται ως ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης της μεγαλύτερης φυλής της Κένυας, του Kikuyu, που αποτελεί περίπου το 17% του πληθυσμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κένυα είναι η μεγαλύτερη και πιο προηγμένη οικονομία στην ανατολική και κεντρική Αφρική και έχει μια πλούσια αστική μειονότητα, έχει δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης (HDI) 0.519, κατατάσσοντας 145 από τους 186 στον κόσμο. Το 2017, η Κένυα κατέλαβε την 92η θέση στην αξιολόγηση για την ευκολία διεκπεραίωσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Παγκώσμιας Τράπεζας, από το 113ο το 2016 (ανάμεσα σε 190 χώρες). Η Κένυα χαρακτηρίζεται συνήθως ως μεθοριακά εμπορικά αναδυόμενη αγορά.

Η κυβέρνηση της Κένυας είναι γενικά φιλική προς τις επενδύσεις και έχει θεσπίσει αρκετές μεταρρυθμίσεις για την απλούστευση τόσο των ξένων όσο και των τοπικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ζώνης επεξεργασίας εξαγωγών. Η ζώνη επεξεργασίας των εξαγωγών αναμένεται να αναπτυχθεί ταχέως μέσω εισροών άμεσων ξένων επενδύσεων. Ένα ολοένα και σημαντικότερο μέρος των ξένων εισροών της Κένυας είναι εμβάσματα από αλλοδαπούς Κένυους που εργάζονται στις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία. Σε σύγκριση με τους γείτονές της, η Κένυα διαθέτει καλά αναπτυγμένες κοινωνικές και φυσικές υποδομές.

Kenya governmentΤο όραμα 2030 της Κένυας για το μέλλον είναι να δημιουργηθεί ένα ευημερούν και παγκοσμίως ανταγωνιστικό έθνος με υψηλή ποιότητα ζωής. Για το σκοπό αυτό, στοχεύει στη μετατροπή της βιομηχανίας της Κένυας καθ 'όλη τη διάρκεια διατηρώντας ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Το όραμα χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες: οικονομική, κοινωνική και πολιτική διακυβέρνηση.

Νόμισμα: Σελινδίες Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: $ 1.455 ΑΕΠ: 70,53 δισεκατομμύρια δολάρια Αύξηση του ΑΕΠ: 5,8% Ποσοστό πληθωρισμού: 7,6% Εργατικό δυναμικό: 75-80% γεωργία.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Περιοχή: 224.900 τετραγωνικά μίλια
Πρωτεύουσα: Ναϊρόμπι (pop 2,343,000) Περιβαλλοντικές ανησυχίες: ρύπανση των υδάτων; αποψίλωση των δασών; διάβρωση του εδάφους; λαθροθηρία · Υπερυψωμένο νερό-υάκινθος στη Λίμνη Βικτώρια
Γεωγραφικά χαρακτηριστικά: χαμηλές πεδιάδες που ανεβαίνουν στα κεντρικά υψίπεδα διαχωρίζονται από την κοιλάδα της μεγάλης κοιλάδας με γόνιμο οροπέδιο στη δύση
kenya safariΚλίμα: τροπικό προς ξηρό

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Ο συνολικός του πληθυσμός εκτιμάται σε 47 εκατομμύρια από το 2017. Ο πληθυσμός της Κένυας ισοδυναμεί με το 0,66% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Η μέση ηλικία στην Κένυα είναι 19,2 χρόνια. Η Κένυα κατατάσσεται στον αριθμό 28 στον κατάλογο των χωρών (και των εξαρτήσεων) από τον πληθυσμό.

ΚΕΝΥΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Κένυα είναι η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανική χώρα στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής, ενώ η παραγωγή εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 14% του ΑΕΠ. Η βιομηχανική δραστηριότητα, συγκεντρωμένη γύρω από τα τρία μεγαλύτερα αστικά κέντρα, το Ναϊρόμπι, τη Μομπάσα και την Κισούμ, κυριαρχείται από βιομηχανίες επεξεργασίας τροφίμων όπως η φρεζάρισμα σιτηρών, η παραγωγή μπύρας και η θραύση ζαχαροκάλαμου και η κατασκευή καταναλωτικών αγαθών, π.χ.

Πληροφορίες για την αγορά της Κένυα

Η δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με τα χρόνια της ανάπτυξης στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών έκανε την Κένυα, ιδιαίτερα η πρωτεύουσα Ναϊρόμπι, το εμπορικό κέντρο της Ανατολικής Αφρικής.

 

 

Media